ADVENTURE LABS (nl)

Geocaching Adventure Lab is een nieuwe manier voor de geocachers om Lab Caches te vinden en te loggen.

Lab Caches zijn een experimenteel geocachetype die meestal “gespeeld” worden op Mega-Events. Deze caches tellen mee voor je geocachestatistieken en totale vondsten.
In tegenstelling tot andere cachetypes, bestaan Lab Caches niet noodzakelijk uit een container en ze kunnen ook binnen in een gebouw geplaatst worden.

Groundspeak lanceert de Adventure Lab-app om de Lab-Cache-spelers toe te laten hun Lab Cache ervaringen te vergroten.

UPDATE: De webspeler is offline gegaan en definitief met pensioen. Dus enkel nog met de app kunnen de labcaches gelogged worden!

Welke voordelen biedt de Adventure Lab-app?

  • Public Adventure Lab Directory: Bekijk alle publiek beschikbare avonturen (Lab Cache-series), gesorteerd op afstand van waar je je bevindt.
  • Validatie van Locaties: Lab Caches kunnen alleen gelogged worden door de gebruiker die zich momenteel bevindt binnen een vooraf gedefinieerde straal van de Lab Cache. Met deze functie wordt het valsspelen door mensen die de Lab Cache niet actief voltooien beperkt.
  • Lineaire gameplay: de makers van de avonturen kunnen er voor kiezen hun Lab Caches in een specifieke volgorde af te spelen, zodat ze creatiever kunnen vertellen.
  • De app ondersteunt lokalisaties in 29 talen.

Nieuwe terminologie:

  • Wat vroeger bekend was als Adventures of Labs, heet nu Adventure Lab.
  • Individuele Lab Caches heten nu Locaties in een Avontuur.

De app is zowel beschikbaar voor Android als voor iOs.

Wat met de Lab Caches die we met BBIX aanbieden?

Het spelen van de Lab Caches doe je dit jaar op 2 locaties: op de site van het hoofdevent in Vives en op de site van onze nevenlocatie, Oostcampus.

Op beide locaties vindt je bordjes terug met het nummer en benaming van de Lab Cache en wat er van je verwacht wordt.

Hieronder kun je een overzicht downloaden van wat we jullie voorschotelen. Lees dit document heel zeker eens door zodat je goed voorbereid aan het avontuur kan beginnen. Voor sommige Lab Caches (Locaties) heb je trouwens speciale gereedschappen nodig. Bijvoorbeeld: voor #18 kun je volgend blaadje goed gebruiken…

[download id=”2235″]

[download id=”2293″]

Hieronder vind je een invulblaadje. Noteer hierop je Lab Cache-Codes om later te loggen indien je de app niet gebruikt. Ook vind je hierop waar de Lab Caches zich bevinden en de verschillende manieren om te loggen.

[download id=”2231″]

0
Translate »